İlk muayene, kişinin implant yaptırmaya uygun olup olmadığının değerlendirilmesidir. İmplantlar, çeşitli sağlık durumları haricinde tek diş kaybı, dişlerinin tamamının kaybı durumunda uygulanabilir bir tedavidir. Panoramik bir röntgen çekilir. Bu sayede çene kemiğinin ne durumda olduğuna bakılır. İmplantın uygulanacağı alandaki kemik yoğunluğu araştırılır. Kemik yoğunluğu implant tedavisi için uygun değilse, kemik grefti uygulanır. Bu işlemle bu bölgenin kemikleşmesi için beklenir. Diş hekimi kemikleşme beklenirken, uygulanacak olan implantları seçer.
İmplantların takılma süresi ortalama olarak 15-40 dakika sürmektedir. İlk olarak dişetinde bir kesi açılır ve kemiğe ulaşılır. İmplant ölçümlerine göre çene kemiğinde delik açılır. İmplant oraya vidalanır. Üstteki yapıların yapılabilmesi için implantın çene kemiği ile bütünleşmesi beklenir. Bu süre 1 ve 3 ay arasında değişkenlik gösterir.
İmplantların uygulanması ve kemikle bütünleşmesi aşamalarından sonraki aşama protezlerin hazırlanmasıdır. Ağız içinden ölçü alınır. Renklere karar verilir. Ardından teknisyen tarafından protez porselen laboratuvarlarında hastanın gerçek dişlerine uygun ve estetik bir şekilde bu protezler hazırlanır. Son aşamada titanyumdan üretilmiş ve kemiğe kaynamış implantların üstüne, kuron adı verilen porselen ya da zirkonyumdan üretilmiş kaplamalar takılır.